یکی از مواردی که باعث تفاوت بین باریستاها می شود، هنر طراحی بر روی قهوه یا همان لته آرت است. همانطور که می دانید لته یکی از نوشیدنی های پرطرفدار بر پایه اسپرسو است که از ترکیب قهوه و شیر حاصل می شود. با اینکه کیفیت و طعم و مزه یک قهوه از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است، اما نمی توان از نقش زیبایی ظاهری آن نیز در جذب مشتریان غافل شد.
از این رو باریستا با خلاقیت و هنر خود طرح های مختلفی را بر روی کافه لاته ایجاد می کند که حاصل مهارت، تمرین و تجربه زیادی است. اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره لته آرت هستید، پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مطلب از آموزشگاه دنیز همراه ما باشید.
آن چه در این مقاله یاد می گیرید
- 1 لته آرت چیست؟ ارائه تعریف دقیق و تخصصی
- 2 تاریخچه پیدایش لته آرت
- 3 انواع لته آرت در کافی شاپ کدام اند؟
- 4 تجهیزات مورد نیاز برای تهیه لته آرت
- 5 طرز تهیه فوم شیر لته آرت
- 6 نحوه ایجاد طرح و نقش بر روی کافه لاته
- 7 آموزش لته آرت مبتدی به کمک شابلون ها
- 8 نکات مهم درباره لته آرت
- 9 تاثیر فرآیند رست بر طراحی لته آرت
- 10 تفاوت کافه و کافی شاپ از نظر اهمیت لاته آرت
- 11 سوالات متداول درباره لته آرت
لته آرت چیست؟ ارائه تعریف دقیق و تخصصی
لته یا لاته از معروفترین نوشیدنی های گرم بر پایه اسپرسو است که از ترکیب قهوه اسپرسو، شیر و فوم شیر تهیه می شود. برای تزئین و زیبایی این نوشیدنی از تکنیکی استفاده می شود که به آن لته آرت می گویند. در واقع لته آرت هنر طراحی بر روی انواع قهوه در کافی شاپ و منزل با استفاده از فوم شیر است.
اگر دوست دارید به صورت کاملا حرفه ای و تخصصی هنر لته آرت و بسیاری از مهارت های مورد نیاز برای کافی شاپ ها و باریستایی را یاد بگیرید؛ پیشنهاد می کنیم در دوره آموزش باریستا در آموزشگاه فنی و حرفه ای دنیز شرکت کنید. از جمله مواردی که در خصوص لته آرت حرفه ای در این دوره خواهید آموخت؛ به شرح زیر هستند:
- آموزش صفر تا صد لته آرت از مبتدی تا پیشرفته
- آموزش کامل طرز تهیه فوم لته آرت
- آموزش و تمرین تخصصی لته آرت قلب آسان
- آموزش تصویری و عملی لته آرت قو و سایر طرح های محبوب
- آموزش تهیه لته آرت با دستگاه فرنچ پرس
- آموزش تخصصی لاته آرت در منزل و خانه
- آموزش آرت زدن روی قهوه و طراحی لاته آرت
- و …
از دیگر دوره های کاربردی و مهم برای کسانی که به مهارت های باریستایی و مرتبط با قهوه علاقه مند هستند؛ کلاس آموزش رستری است که با شرکت کردن در آن می توانید در مورد تمامی روش ها و دستگاه هایی که از آن ها برای برشته کردن و تفت دادن دانه های قهوه در درجه های ملایم تا تیره استفاده می شود؛ آموزش های بسیار تخصصی و کاربردی دریافت نموده و حوزه شغلی و مهارت های خود را بهبود بخشیده و ارتقا دهید.
تاریخچه پیدایش لته آرت
لته در زبان ایتالیایی به معنای شیر است و همانطور که گفته شد کافه لته به قهوه ای است که با شیر ترکیب شده و دارای نقش و نگار است. این ترکیب به خودی خود یک نوع هنر محسوب می شود و انقلابی در دنیای نوشیدنی ها به وجود آورد. اما ظهور هنر طراحی بر روی قهوه اسپرسو با استفاده از شیر بخار داده شده، بیشتر از قبل نام این نوشیدنی را بر سر زبان ها انداخت و به طرفداران آن افزود.
با اینکه پیداش لاته از ایتالیا بود اما هنر طراحی بر روی آن از ایالات متحده آمریکا و در اواخر دهه 1980 و اوایل دهه 1990 شروع شد و به سرعت توانست در سراسر جهان گسترش پیدا کند. دیوید شومر اولین کسی بود که طرح و اشکال مختلف را بر روی کافه لته به تصویر کشید و پس از استقبال مشتریان، به صورت حرفه ای این هنر را ادامه و به دیگر باریستاها آموزش داد.
پس از به شهرت رسیدن این تکنیک در جهان، لوئیجی لوپی که از باریستاهای معروف ایتالیا بود، برای ارتقای این هنر با شومر همکاری ها مختلفی انجام داد که حاصل آن ابداع طرح های بسیار جذابی همچون گل لاله بود.
انواع لته آرت در کافی شاپ کدام اند؟
شاید شما هم در کافی شاپ ها نوشیدنی لته را با طرح ها و نقش های مختلف دیده اید و نوش جان کرده اید. انواع مختلفی از لته آرت وجود دارد که خلق آنها نیاز به تمرین و تجربه زیادی دارد. بسیاری از باریستاهای حرفه ای پس از کلی آزمون و خطا، این هنر را تجلی بخشیده و توانسته اند نقوش منحصر به فردی ایجاد کنند.
از مشهورترین انواع طراحی بر روی قهوه اسپرسو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- روزرتا ( Rosetta )
- قلب ( Heart )
- گل لاله ( Tulip )
- قو ( Swan )
- ستاره ( Star )
- سه بعدی ( 3D )
- چرخش قلب ( Heart Swirl )
- چاپ ( Print )
- عقرب ( Scorpion )
تجهیزات مورد نیاز برای تهیه لته آرت
برای نقش آفرینی روی قهوه با استفاده از فوم شیر نیاز به تجهیزات کافی شاپ است. اصلی ترین تجهیزات مربوط به تهیه قهوه اسپرسو و شیر بخار داده شده است که شامل دستگاه اسپرسوساز صنعتی یا خانگی، لولر، تمپر، پودر قهوه، پیچر شیر و فنجان مناسب اشاره کرد.
البته اگر می خواهید در منزل یک کافه لاته زیبا با طرحی جذاب تهیه کنید و دستگاه اسپرسوساز ندارید، می توانید از موکاپات استفاده کنید. با استفاده از موکاپات اسپرسو را آماده کرده و با کمک فرنچ پرس یا همزن دستی یا برقی، فم شیر را ایجاد کنید. برای آگاهی از دیگر وسایلی که برای درست کردن و تزیین نوشیدنی های کافه ای و محبوب مورد استفاده قرار می گیرند می توانید مقاله تجهیزات بار گرم کافه را مطالعه نمایید.
طرز تهیه فوم شیر لته آرت
فرقی ندارد که می خواهید لته آرت را در کافی شاپ تهیه کنید یا در منزل؛ در گام اول شما باید روش تهیه یک شات اسپرسو با کیفیت را بدانید. برای عصاره گیری انواع دانه قهوه و تهیه اسپرسو در کافی شاپ نیاز به استفاده از دستگاه اسپرسوساز مخصوص است. اما در منزل می توان این کار را با استفاده از موکاپات انجام داد.
با اینکه کیفیت قهوه در لته آرت تاثیر بسزایی دارد اما کار اصلی شما برای تهیه این نوشیدنی زیبا، به هنر و مهارت تان جهت آماده کردن شیر قوام گرفته به همراه فومی مطلوب و اضافه کردن آن به اسپرسو بستگی دارد. از این رو تهیه فوم شیر یا همان شیر بخار داده شده اهمیت بسیار زیادی دارد.
-
روش تهیه فوم شیر لته آرت در کافی شاپ
اگر یک دستگاه اسپرسوساز صنعتی دارید باید از نازل بخار آن برای تهیه شیر فوم دار استفاده کنید. در مرحله اول باید درون پیچر یا همان ظرف مخصوص شیر که به آن پارچ شیر نیز گفته می شود، مقدار مناسبی از شیر پرچرب (30 میلی لیتر) بریزید. دقت داشته باشید که هر چقدر درصد چربی شیر بیشتر باشد، فوم بهتری حاصل می شود.
در گام بعدی باید نازل بخار یا همان استیم وند را داخل پیچر کنید به نحوی که نوک آن به اندازه 2 سانتی متر درون شیر قرار بگیرد. نکته ای که حائز اهمیت است، قرار دادن نوک نازل بخار در جای مناسبی از پیچر شیر است. یعنی با فرو کردن نازل درون پیچر در هر قسمتی نمی توان یک شیر فوم دار عالی بدست آورد.
شما باید پس از وارد کردن نازل داخل پیچر و مرکز آن، کمی پیچر را به سمت خود بکشید تا نوک نازل در قسمت بالایی ظرف قرار بگیرد. سپس به اندازه ای کم پیچر را خم کرده و بچرخانید تا نازل به نزدیک دیواره آن برسد.
دقت کنید که نوک نازل بخار نباید با جداره داخلی پیچر تماس داشته باشد و اندازه داخل رفتن آن نیز کمتر یا بیشتر از 2 سانتی متر نباشد. به عبارت ساده تر وضعیت قرار گرفتن نازل بخار درون پیچر باید یک زاویه 45 درجه ایجاد کند.
نکته: ما در مقاله نحوه کار با اسپرسو ساز به طور کامل روش استفاده از این دستگاه (چه مدل خانگی آن و چه مدل های صنعتی) را به طور کامل توضیح داده ایم.
حال نوبت روشن کردن نازل و بخار دادن به داخل پیچر و شیر است. اگر نازل را در جای درستی گرفته باشید، شیر به صورت دورانی و مانند گرداب شروع به چرخش داخل پیچر می کند و صدای خاصی مانند صدای فیش فیش ( نه خیلی زیر و نه خیلی خفه ) شنیده می شود.
این فرآیند باید حدود 15 ثانیه انجام شود تا هم شیر به اندازه کافی گرم شده و هم فوم مناسب به وجود آید. گاهی اوقات ممکن است به خاطر فشار و اندازه بخار یا نوع شیر این مدت زمان متفاوت باشد. برای همین می توانید از تکنیکی دیگر استفاده کنید. بدین صورت که دست دیگر خود را به جداره بیرونی پیچر بچسبانید و زمانی که دیگر تحمل داغی و گرمای آن را نداشتید، نازل را ببندید و نوک آن را از داخل پیچر بیرون بیاورید.
در نهایت شما یک شیر بخار داده شده و فوم گرفته دارید که در واقع این شیر دارای حباب های بسیار ریزی است که به آن میکروفوم گفته می شود. اگر حباب ها درشت باشند نشانه این است که این فرآیند را به درستی انجام نداده اید. زیرا حباب ها یا همان فوم درشت دوام کمی دارد و نمی توان با استفاده از آن طرح و نقش بر روی اسپرسو ایجاد کرد.
-
طرز تهیه فوم شیر لته آرت در منزل
برای تهیه شیر فوم دار شده در منزل می توانید از تجهیزات و وسایل مختلفی استفاده کنید. ابتدا باید شیر را به دمای مناسب برسانید که می توانید برای این کار آن را درون ظرف مناسب ریخته و بر روی اجاق گاز یا درون مایکروفر قرار دهید.
سپس برای فوم دار کردن شیر باید از یک همزن دستی یا برقی یا باتری خور استفاده کنید که بهترین گزینه همزن برقی است. شیر را داخل پیچر بریزید و با همزن آن را هم بزنید تا به حالت پفکی درآمده و حباب های ریز مشاهده شوند.
اگر انواع همزن در دسترس نباشد می توانید با کمک فرنچ پرس نیز فوم مطلوبی از شیر دریافت کنید. البته باید بدانید که این فوم در مقایسه با فوم تهیه شده با دستگاه اسپرسوساز و نازل بخار آن، کیفیت و دوام کمتری دارد.
آموزش فوم گیری برای لاته ارت با فرنچ پرس
جالب است بدانید؛ اغلب تصور می شود فوم گیری مناسب فقط با دستگاه های اسپرسوساز تخصصی امکان پذیر است، با کمی خلاقیت و استفاده از ابزارهای ساده تر مانند فرنچ پرس نیز می توان به نتایج قابل قبولی دست یافت. در این بخش از مقاله، به شما آموزش می دهیم که چگونه بدون دستگاه های پیشرفته و تنها با استفاده از فرنچ پرس، شیر را به طور کامل فوم دار کنید و از آن برای خلق لاته آرت های زیبا استفاده کنید.
مراحل فوم گیری لاته آرت با فرنچ پرس
مواد و وسایل مورد نیاز برای این کار عبارت اند از فرنچ پرس، شیر سرد کامل (ترجیحاً پرچرب) و قهوه اسپرسو یا موکا. بعد از آماده کردن این وسایل با طی کردن مراحل زیر قادر خواهید بود فوم گیری برای لاته آرت را به کمک دستگاه فرنچ پرس به درستی انجام دهید:
- شیر را انتخاب کنید: برای فوم گیری ایده آل، از شیر سرد کامل (با چربی حداقل 3%) استفاده کنید. شیرهای کم چرب یا بدون چربی به دلیل فقدان چربی کافی، فوم ضعیف و ناپایداری ایجاد می کنند.
- شیر را گرم کنید: شیر را در ظرفی جداگانه تا دمای حدود 60 درجه سانتیگراد گرم کنید. گرم شدن بیش از حد شیر می تواند منجر به جدا شدن فوم از شیر و ایجاد بافتی ناهموار شود. می توانید از دماسنج آشپزی برای کنترل دقیق دما استفاده کنید.
- شیر را به فرنچ پرس اضافه کنید: شیر گرم شده را تا حدود نصف مخزن فرنچ پرس بریزید. از پر کردن بیش از حد مخزن خودداری کنید، زیرا فضای کافی برای حرکت شیر و ایجاد فوم وجود نخواهد داشت.
- پلانجر را به آرامی فرو ببرید: درب فرنچ پرس را ببندید و پلانجر را به آرامی به سمت پایین فشار دهید. این حرکت باعث ایجاد فشار هوا در داخل مخزن شده و شیر را فوم دار می کند.
- حرکات سریع ایجاد کنید: پس از رسیدن پلانجر به انتهای مخزن، آن را به سرعت به سمت بالا و پایین حرکت دهید. این کار به مخلوط شدن هوا با شیر و ایجاد فوم غلیظ تر کمک می کند.
- فوم را صاف کنید: پس از چند ثانیه تکان دادن، فوم شیر آماده است. درب فرنچ پرس را بردارید و با استفاده از یک قاشق یا لیوان، فوم اضافی را از سطح شیر جدا کنید.
- از فوم لذت ببرید: فوم شیر را به آرامی روی قهوه اسپرسو یا موکا بریزید و از هنر لاته آرت خود لذت ببرید.
نحوه ایجاد طرح و نقش بر روی کافه لاته
برای طرح و نقش زدن روی قهوه اسپرسو یا همان زدن لته آرت می توان از دو روش استفاده کرد:
-
ایجاد طرح و نقش روی قهوه هنگام اضافه کردن شیر
در اولین روش طرح مورد نظر هنگام اضافه کردن شیر و فوم آن به فنجان حاوی اسپرسو ایجاد می شود. برای این کار باید ریزش شیر روی قهوه که با نام پورینگ Pouring شناخته می شود، با دقت و مهارت صورت بگیرد. در واقع هنر اصلی باریستا در این مرحله مشخص می شود.
ابتدا باید یک سوم یا دو سوم شیر را با فاصله مناسب در حدود 5 الی 10 سانتی متر از درون پیچر به داخل فنجان و بر روی اسپرسو بریزید. این کار باید به آرامی صورت بگیرد تا همراه با شیر کمی هم فوم وارد شده و حبابی ایجاد نشود. می توانید با عقب و جلو کردن پیچر باعث شوید جریان شیر به نحوی وارد فنجان شود که ترکیب آن با اسپرسو رنگی یکسان و قهوه ای روشن به وجود آورد و باعث زیباتر شدن نوشیدنی شود.
سپس پیچر را به لبه فنجان نزدیک کنید و مابقی شیر و فوم را به آرامی بریزید. با انجام حرکات دست، سرعت ریزش شیر و فوم و … می توانید طرح مورد نظر را اجرا کنید. سرعت یا شدت کم و زیاد موجب می شود فوم و اسپرسو با یکدیگر ترکیب شوند و طرح ایجاد نشود. درواقع در هنگام لته آرت زدن باید سعی کنید با مهارت خود فوم شیر را به صورت یک نقش بر روی اسپرسو نگه دارید.
زمان این روش کم بوده و در نتیجه ماندگاری آن بالاتر است؛ یعنی فوم شیر دیرتر درون اسپرسو حل می شود و طرح دیرتر از بین می رود. البته این روش حرفه ای محسوب می شود و برای انجام آن باید به تجربه و مهارت زیادی دست پیدا کنید.
-
طرح زدن روی قهوه پس از اضافه کردن شیر
در روش دوم لته آرت زدن، ایجاد طرح و نقش پس از اضافه کردن شیر و فوم آن صورت می گیرد. درواقع تمام شیر و فوم به آرامی به فنجان حاوی اسپرسو ریخته شده و سپس با استفاده از ابزار مخصوصی به نام قلم لته آرت، طرح مورد نظر را روی فوم ایجاد می کنید. چون زمانی زیادی برای طراحی روی قهوه با این روش صرف می شود، ماندگاری نقش کمتر می شود و به اصطلاح لاته آرت زودتر از بین می رود.
قلم لته آرت و انواع و کاربرد آن
قلم لته آرت، ابزاری ظریف و دقیق است که از جنس استیل ضدزنگ یا پلاستیک فشرده ساخته می شود. این قلم، دارای نوک باریکی است که به باریستا امکان می دهد با کنترل دقیق جریان بخار شیر، طرح های ظریف و زیبایی را بر روی سطح لاته ترسیم کند. تنوع در شکل و اندازه نوک قلم ها، به باریستا اجازه می دهد تا طیف وسیعی از طرح ها، از اشکال ساده هندسی گرفته تا نقوش پیچیده گل و برگ و پرندگان را خلق کند.
استفاده از قلم لته آرت، نیازمند مهارت و تمرین است. باریستا باید بر نحوه کنترل جریان بخار شیر، زاویه نگه داشتن قلم و حرکات دست خود تسلط کامل داشته باشد. در ابتدای کار، بهتر است با طرح های ساده شروع کرد و به تدریج به سمت طرح های پیچیده تر رفت.
عوامل متعددی در کیفیت لته آرت نقش دارند. از جمله این عوامل می توان به کیفیت شیر، دمای آن، نحوه بخار دادن شیر و تراکم کف شیر اشاره کرد. شیر مورد استفاده برای لته آرت باید از چربی و پروتئین کافی برخوردار باشد تا کف غلیظ و پایداری ایجاد کند. دمای شیر نیز باید بین 60 تا 70 درجه سانتی گراد باشد. بخار دادن صحیح شیر، نقش کلیدی در ایجاد کف یکدست و با ثبات دارد. تراکم کف شیر نیز باید مناسب باشد، نه خیلی سفت و نه خیلی شل.
آموزش لته آرت مبتدی به کمک شابلون ها
اگر به تازگی وارد دنیای لته آرت شده اید و می خواهید قدم های اولیه را در این مسیر بردارید، استفاده از شابلون می تواند راه حلی ساده و کاربردی برای خلق طرح های زیبا بر روی قهوه شما باشد. شابلون ها به شما کمک می کنند تا بدون نیاز به مهارت و تجربه زیاد، طرح های ظریف و دقیق را بر روی فنجان قهوه تان پیاده سازی کنید. در این بخش، شما را با مراحل اولیه لته آرت با استفاده از شابلون آشنا خواهیم کرد.
انواع شابلون های لاته آرت
شابلون های لاته آرت در طرح ها و جنس های مختلفی موجود هستند که هر کدام مزایا و کاربردهای خاص خود را دارند:
- شابلون های فلزی: این شابلون ها بادوام ترین نوع هستند و می توان از آن ها بارها و بارها استفاده کرد. طرح های ظریف و دقیقی را می توان با این نوع شابلون ها ایجاد کرد.
- شابلون های پلاستیکی: شابلون های پلاستیکی سبک تر و ارزان تر از شابلون های فلزی هستند. تنوع طرح در این نوع شابلون ها زیاد است و می توان به راحتی از آن ها استفاده کرد.
- شابلون های کاغذی: این شابلون ها یکبار مصرف هستند و قیمت پایینی دارند. استفاده از آن ها آسان است و برای طرح های ساده و اولیه مناسب هستند.
انتخاب شابلون مناسب برای طراحی قهوه
انتخاب شابلون مناسب به سطح مهارت، طرح مورد نظر و نوع قهوه بستگی دارد. برای شروع، بهتر است از شابلون های ساده با طرح های بزرگتر استفاده کنید. با افزایش مهارت، می توانید به سراغ طرح های پیچیده تر و شابلون های ظریف تر بروید.
مراحل لاته آرت با شابلون
در ادامه شرح مختصری از مراحل لازم برای طراحی روی قهوه به کمک شابلون ها را برای شما آورده ایم. با دنبال کردن این مراحل می توانید نسبت به تهیه لاته لارت زیبا و بدون نقص برای نوشیدنی های قهوه خود اطمینان حاصل کنید.
- آماده سازی اسپرسو: یک اسپرسوی باکیفیت و غلیظ با کرمای متراکم پایه و اساس لاته آرت شابلونی است.
- گرم کردن شیر: شیر را به دمای مناسب (حدود 60-65 درجه سانتیگراد) برسانید و به خوبی بخارپز کنید تا بافت میکرو فوم یکدست و براقی ایجاد شود.
- قرار دادن شابلون: شابلون را روی فنجان اسپرسو قرار دهید و از ثابت بودن آن اطمینان حاصل کنید.
- ریختن شیر: شیر بخارپز شده را به آرامی و با حرکات ظریف روی شابلون بریزید. برای ایجاد طرح های مختلف، می توانید زاویه و سرعت ریختن شیر را تنظیم کنید.
- برداشتن شابلون: پس از اتمام طرح، به آرامی شابلون را از روی فنجان بردارید.
- خلق طرح های خلاقانه: با ترکیب شابلون های مختلف و حرکات ریختن شیر، می توانید طرح های منحصر به فرد و خلاقانه خود را خلق کنید.
با استفاده از شابلون ها و کمی خلاقیت، می توانید قهوه های خود را به آثار هنری زیبا تبدیل کنید و از سرو آن ها در کنار دوستان و خانواده لذت ببرید.
نکات مهم درباره لته آرت
برای این که بتوانید یک نوشیدنی کافه لاته خوش طعم و زیبا داشته باشید، باید نکاتی را رعایت کنید. اهمیت دادن به موارد زیر می تواند کیفیت کار شما را بالاتر ببرد:
- از آنجایی که ممکن است کرم روی اسپرسو به سرعت از بین برود، باید شیر فوم دار شده را نیز با سرعت تهیه کنید. به همین منظور توصیه می شود تا زمانی که عصاره گیری قهوه در حال انجام است، شیر را بخار داده و فوم گیری را انجام دهید تا هر دو مواد اولیه (قهوه و شیر) همزمان آماده شوند.
- برای اینکه اسپرسو با کرم بیشتر و بهتری داشته باشید، بهتر است از مقداری دانه های روبوستا نیز استفاده کنید. ترکیب دانه های روبوستا و عربیکا می تواند یک اسپرسوی با کیفیت و خوش طعم به شما بدهد که برای تهیه کافه لاته گزینه ای ایده آل به شمار می رود.
- از شیر پرچرب استفاده کنید تا بتوانید فوم گیری راحت تر و با کیفیت تری داشته باشید.
- از تمرین کردن زیاد غافل نشوید تا بتوانید به مهارت کافی جهت طراحی انواع نقوش روی قهوه دست پیدا کنید.
در نهایت با رعایت نکاتی که در بالا ذکر شد و دنبال کردن دستورالعمل های آمده در این مقاله می توانید بهترین لته آرت را برای مهمان ها یا مشتریان خود تهیه کنید.
تاثیر فرآیند رست بر طراحی لته آرت
روش های رست قهوه و دستگاه های به کار گرفته شده برای انجام فرآیند برشته کاری دانه های قهوه نقشی اساسی در کیفیت نهایی لته آرت ایفا می کنند. قهوه های رست شده با درجات مختلف، رفتار متفاوتی در هنگام بخارزدن و ایجاد فوم شیر نشان می دهند. به طور کلی، قهوه های با رست تیره تر، به دلیل اسیدیته کمتر و طعم غلیظ تر، فوم شیر را پایدارتر نگه داشته و ایجاد طرح های ظریف و پیچیده را آسان تر می کنند.
از سوی دیگر، دستگاه های برشته کاری نیز بسیار متنوع بوده و انواع دستگاه رست قهوه در بازار موجود هستند. این دستگاه ها با ارائه سطوح مختلف کنترل دما، زمان و گردش هوا، بر طعم و بافت قهوه تاثیر می گذارند. دستگاه های مدرن با قابلیت تنظیم دقیق این پارامترها، به باریستاها این امکان را می دهند تا قهوه را به گونه ای رست کنند که برای لته آرت و طراحی روی قهوه ایده آل باشد.
در کنار نوع رست و دستگاه های مورد استفاده، مهارت و خلاقیت باریستا نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. باریستایی که به درک کاملی از خصوصیات قهوه های مختلف و نحوه ی رفتار آنها با شیر بخارزده رسیده باشد، می تواند با ظرافت و دقت، طرح های بدیع و چشم نوازی را خلق کند.
تفاوت کافه و کافی شاپ از نظر اهمیت لاته آرت
در کافه ها لاته ارت بیشتر جنبه تزیینی و هنری دارد و باریستاها با خلق طرح های خلاقانه و زیبا بر روی لاته، می توانند به مشتریان خود تجربه ای منحصر به فرد و لذت بخش ارائه دهند. علاوه بر این، لاته ارت می تواند به عنوان ابزاری برای برندسازی و تبلیغات کافه نیز مورد استفاده قرار گیرد. طرح های خاص و متمایز می توانند در ذهن مشتریان ماندگار شده و به جذب مشتریان جدید کمک کنند.
در کافی شاپ ها لاته ارت علاوه بر جنبه زیبایی شناسی، از نظر کیفی نیز اهمیت زیادی دارد. باریستاهای ماهر با استفاده از تکنیک های دقیق و ظریف، طرح هایی دقیق و ظریف بر روی لاته ایجاد می کنند که نشان دهنده مهارت و تخصص آن ها در تهیه قهوه با کیفیت است.
در کافی شاپ ها، لاته ارت می تواند به عنوان معیاری برای سنجش کیفیت قهوه و مهارت باریستا تلقی شود. مشتریان حرفه ای قهوه، به دنبال لاته هایی با طرح های زیبا و دقیق هستند که نشان دهنده توجه و دقت باریستا در تهیه قهوه باشد. اگر می خواهید بدانید نحوه خدمات دهی و شرایط حاکم بر این دو نوع کسب و کار چه تفاوت های دیگری با یکدیگر دارند؛ مقاله فرق کافه و کافی شاپ را مطالعه فرمایید.
سخن پایانی
لته آرت اوج هنر و مهارت یک باریستا را نشان می دهد. بنابراین اگر می خواهید وارد حرفه کافی شاپ شوید و به عنوان یک باریستای موفق و حرفه ای به کسب درآمد و موفقیت بپردازید، شرکت در دوره های طراحی روی قهوه مجموعه آموزشی دنیز (دوره های کافی شاپ و باریستا) به شما این امکان را می دهد تا این هنر را به خوبی فرا بگیرید. امیدواریم مطالب ارائه شده مفید واقع شوند و بتوانید با کمک آنها زیبایی را به نوشیدنی های خود ببخشید.
سوالات متداول درباره لته آرت
- لاته آرت چیست؟
به هنر طراحی بر روی قهوه لاته آرت گفته می شود. این تکنیک شامل ریختن ماهرانه شیر و فوم آن روی اسپرسو است که باعث ایجاد طرح و نقش های مختلف جذابی می گردد.
- برای تهیه لته آرت از چه نوع قهوه ای باید استفاده کرد؟
شما می توانید برای تهیه اسپرسو مورد نیاز نوشیدنی کافه لاته از انواع دانه قهوه آسیاب شده مانند عربیکا و روبوستا یا ترکیب هردوی آنها استفاده کنید.
- چه نوع شیر برای لته آرت مناسب است؟
شیر پر چرب بهترین گزینه برای تهیه این نوشیدنی محسوب می شود زیرا قوام بیشتری داشته و فوم بهتری از آن حاصل می شود که کار طراحی را راحت تر و با کیفیت تر می کند.
- روش های زدن آرت روی قهوه کدامند؟
برای لاته آرت زدن روی اسپرسو می توان از دو روش استفاده کرد: طراحی هنگام اضافه کردن شیر و طراحی پس از اضافه کردن شیر
- انواع لته آرت کدامند؟
قلب، گل لاله، روزرتا، عقرب، سه بعدی، قو، ستاره و … از مهمترین و مشهورترین طرح هایی هستند که می توان با شیر فوم دار شده روی اسپرسو اجرا کرد.
دوره های پیشنهادی دنیز در حوزه آشپزی و قنادی و کافه داری
این مقالات را هم بخوانید
اولین دیدگاه را شما ثبت کنید