اگر به تازگی فعالیت خود را در هنر کیک پزی و شیرینی پزی شروع کرده اید، ممکن است نام ایزومالت خوراکی به گوش شما خورده باشد و این سوال به ذهنتان برسد که ایزومالت خوراکی چیست و چه کاربردی دارد؟ در واقع ایزومالت یک ماده سفید کم کالری است که امروزه به جای شکر در تهیه مواد خوراکی رژیمی و دارویی استفاده می شود و به عنوان یک ماده محبوب برای تزئین کیک ها کاربرد دارد.
اگر می خواهید با این ماده بیشتر آشنا شوید و طرز تهیه آن را یاد بگیرید، با ما همراه باشید. مطالعه این مقاله برای قنادان و شیرینی پزان مفید بوده و ایده های جدیدی به خانم های خانه دار که می خواهند با کیک های خاص و عالی از میهمانان خود پذیرایی کنند، می دهد.
آن چه در این مقاله یاد می گیرید
ایزومالت خوراکی چیست و چه انواعی دارد؟
ایزومالت یک ماده خوراکی سفید و بی بو می باشد که مانند کریستال می درخشد و بهترین جایگزین برای شکر است. این ماده در دهه 1960 میلادی کشف شد و تا به حال در تولید خوراکی های مختلف مانند آبنبات، آدامس و شکلات استفاده شده است. ایزومالت به عنوان یک شیرین کننده بدون قند برای افرادی که رژیم غذایی دارند، مناسب است.
اگر چه این ماده به اندازه قند و شکر طبیعی شیرین نیست، اما با ترکیب آن با سایر شیرین کننده های جایگزین شکر مثل سوکرالوز می توان طعم شیرین تری از آن به دست آورد. ترکیبات شیمیایی ایزومالت شامل دو نوع الکل قند به نام های گلوکوم نیتول (GPM) و گلوکورسیدیبول (GPS) است.
نکته جالب این است که ایزومالت به طور طبیعی وجود ندارد و از چغندر به دست می آید. همان طور که گفته شد به دلیل شیرینی کم این ماده خوراکی برای افرادی که دارای رژیم هستند و حتی افراد دیابتی مناسب است. اما مصرف بیش از حد آن می تواند به معده شما آسیب برساند. چرا که این ماده دیر هضم است.
جالب است بدانید که ایزومالت خوراکی تنها نصف کالری شکر را دارد. طبق آزمایش های انجام شده در هر گرم ایزومالت خوراکی تنها 2.1 کالری وجود دارد. این ماده بر روی عملکرد روده نیز تاثیرات مثبتی دارد و موجب پوسیدگی دندان نمی شود.
کاربرد ایزومالت در قنادی و کیک پزی چیست؟
همان طور که گفته شد ایزومالت به عنوان یک ماده شیرین کم کالری در تهیه مواد خوراکی مانند آبنبات ها، شکلات ها و نوشیدنی ها کاربرد دارد. علاوه بر این موارد در صنعت دارو سازی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در تهیه مکمل های ورزشی از ایزومالت استفاده می شود تا علاوه بر تنظیم انسولین بدن، به کاهش کلسترول بدن فرد ورزشکار کمک کرده و انرژی او را در طولانی مدت حفظ کند.
در این قسمت می خواهیم به طور اختصاصی بر روی کاربرد ایزومالت در قنادی و کیک پزی تمرکز کنیم. این ماده به دلیل مقاومت بالا در برابر کریستال شدن و انعطاف پذیری بیشتر نسبت به شکر، در تزئین کیک های تولد و شیرینی ها کاربرد دارد. کیک هایی که با ایزومالت تزئین شده اند، ساختار یکپارچه تری نسبت به کیک های معمولی داشته و عمر بیشتری دارند. چرا که ایزومالت در برابر رطوبت محیط مقاوم است.
به طور کلی برای تهیه ایزومالت خوراکی دو انتخاب دارید. می توانید ایزومالت های آماده را تهیه کنید یا این که با مراجعه به فروشگاه های لوازم قنادی، گرانول های ایزومالت خام را که به شکل دانه ریز یا دانه درشت هستند را خریداری کنید. این نوع ایزومالت های خام ارزان تر هستند و می توانید پس از درست کردن آن، در قالب های سیلیکونی متنوع بریزید و هر زمان که به آن ها نیاز داشتید از آن استفاده کنید.
اما نکته قابل توجه این است که نوع خام ایزومالت باید طبق روش های اصولی درست شود تا قابل استفاده باشد. در ادامه دستورالعمل تهیه ایزومالت خوراکی را به طور کامل آموزش می دهیم. اگر تمایل دارید به طور عملی با تهیه ایزومالت خوراکی آشنا شوید، می توانید در دوره آموزشی صفر تا صد کیک پزی آموزشگاه دنیز شرکت کرده و در کنار یاد گرفتن روش های به روز تزئین کیک های تولد مانند کاور کردن کیک با سس مخملی، باتر کریم و سس آینه ای، با کاربرد ایزومالت خوراکی در کیک پزی و نحوه مصرف و نگهداری آن آشنا شوید.
طرز تهیه ایزومالت خوراکی به روش صحیح
اگر ایزومالت های خام را از فروشگاه های لوازم قنادی تهیه کرده اید، نوبت به این رسیده است تا با طرز تهیه آن آشنا شوید. نکته مهم در استفاده از ایزومالت این است که برای قالب گیری ایزومالت باید آن را گرم کنید. بنابراین شعله گاز را روشن کرده و ایزومالت را روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب شود. شما می توانید ایزومالت را هم در مایکروویو قرار دهید. دمای 190 درجه سانتی گراد را انتخاب کرده و ایزومالت را به مدت 30 ثانیه در مایکروویو قرار دهید.
ایزومالت به رنگ کرم است، اما اگر می خواهید رنگ خاصی داشته باشید، می توانید به ترکیب به دست آمده رنگ ژله ای خوراکی اضافه کنید. نکته مهم این است که اضافه کردن رنگ باید زمانی انجام شود که ایزومالت هنوز گرم است. سپس قالب های خود را آماده کرده و با مقدار کمی روغن، چرب کنید. ایزومالت را در قالب ریخته و اجازه دهید کاملا خنک شده و به شکل قالب در بیاید.
قبل از این که ایزومالت سفت شود، می توان آن را به شکل دلخواه در آورد. نکته جالب این است شما می توانید ایزومالت هایی که کامل خنک شده اند را دوباره گرم کنید و شکل های جدیدی از آن به دست آورید.
چگونه ایزومالت خوراکی را مصرف و نگهداری کنیم؟
لازم است در مورد شرایط نگهداری ایزومالت خام چند نکته را بدانید. اولین مورد این است که ایزومالت خام را باید در محیط کم رطوبت نگهداری کنید. در صورت نگهداری صحیح ایزومالت خام، می توانید آن را به مدت دو سال یا بیشتر استفاده کنید. می توانید آن ها را در یک کیسه ضخیم که ورود و خروج رطوبت را غیر ممکن کند، نگهداری کرده یا آن ها را در ظرف های محکم درب دار، مهر و موم کنید. قرار دادن چند بسته سیلیکا ژل به بالا بردن طول عمر ایزومالت خام کمک می کند.
یک نکته مهم در مصرف ایزومالت این است که از قالب هایی استفاده کنید که در برابر دما بسیار بالا مقاوم باشد و به محض ریختن ایزومالت داغ، ذوب نشوند. قالب های سیلیکونی بهترین انتخاب برای این مورد هستند. برخورد ایزومالت داغ به پوست موجب ایجاد سوختگی های جدی می شود. به همین دلیل هنگام کار با آن دقت کنید. برای داشتن یک ایزومالت شفاف و آینه ای لازم است هر گونه کف ایجاد شده در هنگام جوشیدن ایزومالت را بردارید.
سخن پایانی
ایزومالت به عنوان یک ماده خوراکی کم شیرین به دلیل کالری کمتر نسبت به شکر، مقاومت بالا در برابر عوامل محیطی و انعطاف پذیری زیاد، به عنوان یکی از بهترین مواد برای تزئین کیک و شیرینی ها مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده برای افراد دیابتی و داری رژیم بسیار مفید بوده و در تهیه نوشیدنی ها، دارو های شیمیایی و خوراکی ها کاربرد دارد.
اگر می خواهید کیک و شیرینی های رژیمی درست کنید و آن ها را با ایزومالت های خوراکی به نحو احسن تزئین کنید، می توانید با شرکت در دوره آموزشی کیک پزی آموزشگاه دنیز، در کنار سرفصل های تخصصی پخت کیک و تزئین حرفه ای، با طرز تهیه ایزومالت و نکات مهم در نگهداری آن آشنا شوید.
سوالات متداول درباره ایزومالت خوراکی
- آیا ایزومالت فقط در کیک پزی کاربرد دارد؟
خیر. ایزومالت های خوراکی در تهیه نوشیدنی های رژیمی، آبنبات ها و شکلات ها، مکمل های ورزشی و حتی دارو های شیمیایی کاربرد دارد. کاربرد ایزومالت در کیک پزی در تزئین کیک های تولد، عروسی و غیره می باشد.
- ایزومالت چه خواصی دارد؟
ایزومالت نسبت به شکر طبیعی کالری کمتری دارد و از افزایش قند خون و کلسترول در بدن جلوگیری می کند. هم چنین مانع از پوسیدگی دندان شده و تاثیرات مثبتی روی روده دارد.
- آیا ایزومالت باعث پوسیدگی دندان می شود؟
خیر. ایزومالت بر خلاف شیرین کنند های دیگر، سلامت دهان و دندان را به خطر نمی اندازد و موجب پوسیدگی دندان نمی شود.
- نحوه نگهداری ایزومالت پخته نشده چگونه است؟
ایزومالت پخته نشده را باید به دور از رطوبت محیط قرار دهید. آن ها را در جعبه های محکم و درب دار بگذارید تا بتوانید تا 2 سال از آن ها استفاده کنید.
- آیا استفاده زیاد از ایزومالت عوارضی دارد؟
بله. مصرف بیش از حد ایزومالت می تواند مشکلاتی را برای شما به وجود بیاورد. خاصیت ملین ایزومالت می تواند در افراد مختلف منجر به درد هایی در ناحیه شکم، نفخ معده و اسهال شد. برخی از افراد به این ماده آلرژی دارند. بنابراین میزان مناسب مصرف روزانه ایزومالت 20 تا 30 گرم گزارش شده است.
اولین دیدگاه را شما ثبت کنید